Álmennyezet

Hőszigetelés, álmennyezet, rejtett világítás. Speciális és ötletes megoldásokat kínál a főleg gipszkartonból megvalósított álmennyezet.

Nem csak a lakásfelújítás esetében lehet jó döntés az álmennyezet építése, hanem a bútorozatlan illetve szellősen berendezett helyiségekből is mutatós, látványos tereket hoz létre. Az álmennyezet miatt a régi plafon észrevétlen lesz. A külön szakértelmet igénylő munka előnye a tiszta és gyors építészeti megoldás.

Az álmennyezet beépítése lehetővé teszi a gyors tisztítást, emellett a beépített csövek, elektromos berendezések és hőszigetelő anyagok rejtve maradnak így sokkal esztétikusabb látványt nyújt. A különféle mennyezeteknél eltérő szerkezeti megoldások válnak szükségessé. Abban az esetben, ha födémet csak eltakarni kell, függesztőkkel szereljük fel. Az álmennyezet lefüggesztését akkor kell választanunk, ha a belmagasságot szeretnénk csökkenteni vagy a födém alatt lévő vezetékeket akarjuk elrejteni. Leginkább gipszkartonnal készítünk álmennyezetet.

Álmennyezet előnyei

Az álmennyezet további előnye, hogy nem szükséges a régebbi födémet lebontani, furatokat glettelni illetve további egyengető munkákat végezni a felületen. A belmagasság csökkentésével a fűtési kiadásokat is mérsékelhetjük emellett új világítást is építhetünk az álmennyezetbe. Matt és fényes felületek széles választéka áll rendelkezésre amelyből esztétikus és kreatív formák hozhatóak létre, ez mutatós és egyedi külsőt kölcsönöz otthonának.