Dryvit homlokzatszigetelés

Manapság már nem szükséges bizonygatni senkinek sem az ingatlanok hőszigetelésének jelentőségét. Kevésbé tesznek említést arról, hogy egy dryvit homlokzat szigetelésnek esztétikai szerepe is van.  Átalakítható vele az épület arculata, egyedivé válhat, ezáltal az értéke is nagymértékben emelkedhet.

Számtalan díszítési módot rejt magában a polisztirollapos hőszigetelés. Legegyszerűbben a színekkel érhetünk el látványos változást, számos szín áll rendelkezésünkre amivel díszíthetjük otthonunkat. A legnépszerűbb, hogy a több emeletes épületeket más-más színnel festik be, de egy emeleten belül is lehet eltérő absztrakt képeket létrehozni. A polisztirol lapok egymás fölé helyezése növeli a díszítés értékét ami háromdimenziós benyomást eredményez. A gyártók nagy mértékben elősegítik kreativitásunkat. Nagy választékban kapható a régi külső és belső gipszdíszítések mintájára sajtolt polisztirol elemeket, amik leggyakrabban az ablakkiemeléseket és színelválasztásokat teszik meghatározóvá.

A leggyakrabban használt dryvit homlokzati díszítő elemek a polisztirol lapok, amelyeknek a mérete és alakja a megrendelő stílusára és fantáziájára van bízva. Sok esetben előfordul hogy csak többszöri kísérlet után lesz eredményes az elképzelt dizájn, amiben a számítógépes illusztráció nagy segítséget adhat.

Számtalan opció létezik a díszítő elemek kivitelezésére, ezek közül az egyik a polisztirol lapok egyedi méretre vágása és felhasználása. A díszítő elemeket készen is megvehetjük, mindössze a fel kell ragasztani, hálózni és a felületüket kezelni.
A 2 cm-es polisztirol lapokkal már nem dolgozhatunk annyira szabadon mint a dryvit homlokzati díszitőelemekkel, mert a lehetőségeink végesek. Az előre elkészített díszítések egyetlen hátulütője, hogy ha a kapcsolódási pontokat nem stabilizálják üvegszövettel, ami idővel  hajszálrepedéshez vezethet.